Adaptarea la fișiere locale sau la verificări trecute și online

Cum se face distincția în RoboSelf între fișierele din computerul dvs. și cele procesate anterior sau online.

Robotul poate fi folosit într-o multitudine de moduri.

Pentru verificarea ANAF, robotul primește o listă de CUI-uri și le verifică pe site-ul ANAF: dacă declarațiile au fost depuse la timp în această lună, dacă au recipise, dacă au atenționări, etc.

Această verificare este online (nelocal), deoarece fișierele nu se află pe computerul vostru, iar informațiile afișate sunt preluate de la ANAF. Acest proces vă ajută cu centralizarea informației într-un singur loc, pentru a avea o vedere de ansamblu asupra declarațiilor fiecărei firme din contabilitatea dvs.

 

Pentru declarațiile procesate local, robotul caută și analizează fișierele aflate pe computerul dvs. Aceste fișiere sunt procesate, prelucrate și salvate local pe computer și nu parăsesc niciodată computerul.

În raportul de stare al declarațiilor, fișierele care se afla local sunt diferențiate prin iconițele care indică locația fișierului actual.

 Screenshot 2020-01-21 at 17.44.43

Iconițele semnifică:

  • PDF: fișierul pdf original
  • PDF semnat: fișierul pdf semnat cu RoboSelf
  • Recipisă: fișierul recipisă downloadat de la ANAF
  • XML: fișierul declarație este xml

 

Pentru situațiile în care verificarile online (nelocale) se contopesc cu cele locale, putem filtra ușor declarațiile aflate pe computer, prin folosirea comenzii

stare declaratii locale

Astfel, dacă aveți o listă de 85 de declarații pe care le-ați verificat recent pe site-ul ANAF, si doar 7 locale pe care le-ați semnat/depus cu RoboSelf recent, adăugarea termenului locale o să vă ajute sa completați ușor și fără erori operațiile pentru cele locale: luarea de recipise, tipărirea.